Kış Türlüsü
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1/2 yer elması
1 çay fincanı sıvı yağ
Az tuz
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı dolusu pirinç
HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme yıkanıp soyulur, patatesler altta olmak üzere küp küp kesilerek tencereye konulur. Yağ, tuz, şeker ve yıkanıp ayıklanmış pirinç ilave edilip orta hararetli ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Pişmeden evvel 1 çay bardağı kadar su konulmalıdır. Soğuyunca servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Kış Türlüsü tarifi, Kış Türlüsü nasıl hazırlanır, Kış Türlüsü nasıl yapılır, Kış Türlüsü yemek tarifi, Kış Türlüsü yapılışı