Taze Fasülye Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet domates
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Fasulyeler yıkandıktan sonra uçları kesilip, küp küp doğranıp, tencereye koyulur. Üzerine domates rendelenip, iki kaşık tereyağı ve tuz ilave edilip tencerenin kapağı örtülür. Fasulyeler ağır ağır, suyunu çekinceye dek kavrulur ve daha sonra bir miktar su ilave edilir. 25-30 dakika fasulyeler pişinceye dek kaynatılır.
Diğer yanda bir kapta yoğurt, un ve yumurta su ile ezilip, kaynayan fasulyenin üzerine ağır ağır karıştırılarak dökülür. Topak olmamasına özen gösterilir. On dakika kaynatılıp, servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Taze Fasülye Çorbası tarifi, Taze Fasülye Çorbası nasıl hazırlanır, Taze Fasülye Çorbası nasıl yapılır, Taze Fasülye Çorbası yemek tarifi, Taze Fasülye Çorbası yapılışı