Şekerpare

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
Un

Şurup MALZEMESİ

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Margarini eritilir, yumurta şekerle karıştırılıp yağlar ilave edilir. Yoğurt, karbonat ve elenmiş un katılarak yumuşakça bir hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, el içinde yassıltıp, içine dövülmüş ceviz koyup kapatılır. Tepsiye dizip fırına verilir. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Şekerpare tarifi, Şekerpare nasıl hazırlanır, Şekerpare nasıl yapılır, Şekerpare yemek tarifi, Şekerpare yapılışı