Kabak Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet kabak
2 bardak süt
2 yumurta
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
¾ su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir. 1 çay kaşığının ucu ile tuz atılıp hafifçe sıkılıp kabakların suyu akıtılır. Kabakların içine 1 yumurta, süt, ufalanmış peynir, ince doğranmış dereotu ilave edilir. Tahta kaşıkla malzeme birbirine karıştırılır. Diğer tarafta bir tepsi yağlanır, yufkalar 8'e bölünür. Herbir yufka 2 yemek kaşığı yağ ile yağlanır ve kenarlarına malzeme konulup kalın bir sigara böreği şeklinde gevşekçe sarılır ve kendi etrafında çevrilerek daire şekline getirilir. Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür. 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir.
Not Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür. Ama pişme süresinin sonunda börek ılınmaya başlayınca suyun tamamını çeker.
AFIYET OLSUN!