Hurmacık
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
2,5 bardak un
Şerbeti için
Yarım kilo tozşeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tereyağı mikserle köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla şeker, yumurta, yoğurt, kabartma tozu konularak tekrar mikserle çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş un konularak pohaça hamuru gibi yoğurulur ve elde irice bir köfte şekli verilerek hafifçe yağlanmış tepsiye konur. Üzerine rendenin tersi bastırılarak şekil verilir ve 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirilir. Öte yandan şeker ve su kaynatılarak 10-15 dakika şerbet hazırlanır. Fırından çıkarılan tatlı soğuduktan sonra şerber sıcak olarak dökülür. (Hamur soğuk, şerbet sıcak olacak)
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Hurmacık tarifi, Hurmacık nasıl hazırlanır, Hurmacık nasıl yapılır, Hurmacık yemek tarifi, Hurmacık yapılışı