Böbrek Sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10 adet böbrek
4 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 adet domates
1 kaşık margarin
2 yemek kaşığı kekik
Yeterince tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Yağ tencerede eritilir. İnce doğranmış sivri biber, ince kıyılmış soğan ve kuşbaşı olarak kesilmiş böbrekler tencereye atılır. Tahta bir kaşıkla 5 dakika kadar çevrilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Tuz, biber eklenir ve 15 dakika kadar harlı ateşte pişirilir. İneceğine yakın kekik eklenir. 1-2 taşım kaynatılır ve sıcak olarak servis yapılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Böbrek Sote tarifi, Böbrek Sote nasıl hazırlanır, Böbrek Sote nasıl yapılır, Böbrek Sote yemek tarifi, Böbrek Sote yapılışı