Çilav
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İran Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Çilav tarifi, Çilav nasıl hazırlanır, Çilav nasıl yapılır, Çilav yemek tarifi, Çilav yapılışı