Ördek göğsü salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

MALZEMELER (4 kişilik)

2 orta boy ördek göğsü
Küçük konserve kuru fasulye
Tuz ve çekilmiş karabiber
1 konserve ton balığı
1 küçük kavun
1 kırmızı lahana salatası
2 kereviz
1 küçük marul
1 küçük kıvırcık salata
2 domates
5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bal
5 yemek kaşığı soya yağı




HAZIRLANIŞI

Ete tuz ve karabiber sürün. Deri tarafından başlayarak, 7'şer dakika bir tavada kızartın. Göğüslerin ılınması için bir kenara bırakın. Bu arada kavunu bölün, çekirdekleri çıkartın. Kavundan dondurma kaşığı ile toplar yapın. Kerevizi yıkayın. Eğri ince dilimler kesin. Salataları yıkayın ve küçük parçalara ayırın. Domatesleri küp şeklinde kesin. Elma sirkesi, bal ve soya yağını karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ördek göğsünü dilimlere ayırın. Salatalarla tabaklarda garnitür yapın. Yapılan sosu da üstüne dökün.



AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Ördek göğsü salatası tarifi, Ördek göğsü salatası nasıl hazırlanır, Ördek göğsü salatası nasıl yapılır, Ördek göğsü salatası yemek tarifi, Ördek göğsü salatası yapılışı