Güllü sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 baş büyük soğan
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr. hazır yufka
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soyayağı
1/2 limon
2 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı sumak




HAZIRLANIŞI

Bir tavaya 2 çorba kaşığı soyayağını koyup kızdırın. Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, sarmısak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun. İçine bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyup gül şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına dizin. Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika fırınlayın. Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Güllü sarma tarifi, Güllü sarma nasıl hazırlanır, Güllü sarma nasıl yapılır, Güllü sarma yemek tarifi, Güllü sarma yapılışı