Uzakdoğu pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Çin Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400 gr. tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
1 büyük baş soğan
1 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç
250 gr. kuşüzümü
2 yemek kaşığı soya yağı
3 bardak su
bir tutam maydanoz




HAZIRLANIŞI

Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin.





AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Uzakdoğu pilavı tarifi, Uzakdoğu pilavı nasıl hazırlanır, Uzakdoğu pilavı nasıl yapılır, Uzakdoğu pilavı yemek tarifi, Uzakdoğu pilavı yapılışı