Sebzeli kıymalı bohça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 bardak Amerikan Pirinci
3 adet yufka
2 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 kg. kıyma
1/2 demet dereotu
1 fincan soya yağı
Karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

İlk olarak bir tavanın içine yağı koyun, domatesleri, ince kıyılmış biberi, kıymayı, dereotunu, karabiberi, tuzu ve haşlanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Yufkaları kare kare kesin ve ortalarına hazırladığınız içten koyup bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta akını sürün ve 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yaparken domates ve biberlerle süsleyebilirsiniz.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sebzeli kıymalı bohça tarifi, Sebzeli kıymalı bohça nasıl hazırlanır, Sebzeli kıymalı bohça nasıl yapılır, Sebzeli kıymalı bohça yemek tarifi, Sebzeli kıymalı bohça yapılışı