Bahar pilavı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Amerikan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Arpacık soğanı 20 gr
Kereviz 100 gr
Mantar 50 gr
Tereyağı 75 gr
Safran (veya zerdeçal) 1 tutam
Amerikan pirinci 500 gr
Defne yaprakları 2 adet
Tuz
Karabiber
Havuç 125 gr
Şalgam 300 gr
Dolmalık kabak 300 gr
Hollanda sosu 300 ml
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 6 gr
Yağ 23 gr
Karbonhidrat 43 gr
= 1760 Kj
420 kcal
HAZIRLANIŞI
Kıyılmış arpacık soğanları, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış mantarları tereyağında kızartın. Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kızartın. Kaynar su ilave edin. Defne yaprağı, tuz ve biber ilave edin. Kapaklı bir kaba koyun ve fırında sıvı emilene kadar 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin. Havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları temizleyin. Küçük bir kavun kaşığıyla, havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları kullanarak küçük sebze topları yapın. Az miktarda tereyağında pişirin, fakat gevrekliğini muhafaza edin. Hollanda sosunu ısıtın ve tabaklara dağıtın. Pirinci tereyağlı dariole kalıplarına koyun, sosu üzerine boşaltın ve garnitür olarak sebze toplarını ilave edin.
ÖNERİ Pirincin yarısını yabani pirinçle değiştirerek cazip bir görünüm elde etmeye çalışın. Yabani pirinç Amerika'ya özgü sulu bir bitkidir. Tanelerinin hafif ceviz tadı vardır ve değişik sebzelerle iyi gider.
AFIYET OLSUN!