Peynirli ıspanaklı pirinç
ZORLUK DERECESİ: 5
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Amerikan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Soğan 100 gr
Bitkisel yağ 70 ml
Domates 1 kg
Amerikan pirinci 600 gr
Tuz
Karabiber
Ispanak 700 gr
Kalıp için katı yağ
Haşlanmış jambon 250 gr
Mozzarella 125 gr
İsviçre Emmental peyniri 250 gr
Yumurta 8 adet
Ekşi krema 200 gr
Baharatlı tuz
Rendelenmiş hindistan cevizi
Tatlı kırmızı biber
Parmesan 100 gr
Meyva (süslemek için)
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 25 gr
Yağ 27 gr
Karbonhidrat 52 gr
= 2430 Kj
580 kcal
HAZIRLANIŞI
Soğanları doğrayın ve yarı şeffaf olana kadar yağda kızartın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Soğanları pirinçle birlikte ilave edin, su ve baharat ilave edin. Yumuşak olana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ispanağı yıkayın, temizleyin, ağartın ve kıyın. Pirinci yağlanmış kalıba koyun ve ıspanağı üzerine yayın. Jambon ve mozzarella'yı doğrayın ve ıspanağın üzerine koyun. Rendelenmiş Emmental serpin. Yumurtaları çırpın ve ekşi kremaya karıştırın. Baharatlı tuz, hindistan cevizi ve cayenne biberi serpin ve Quiche üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpin ve fırında, altın sarısı olana kadar 45-50 dakika 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin. Dilerseniz garnitür olarak meyva ilave edin.
ÖNERİ Quiche dondurulmuş ıspanakla hazırlanırsa daha çabuk olur. Bunun için ıspanağı çözülmeye bırakın, suyunu sıkın ve çok ince kıyın. Quiche üzerine yayın ve iyice baharatlayın.
AFIYET OLSUN!