Kabak pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg
Dana eti 1 kg
Kış kabağı 1 kg
Soya yağı 6 çorba kaşığı
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Et suyu 1.5 lt
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ

Protein 27 gr
Yağ 16 gr
Karbonhidrat 88 gr
= 3523 Kj
842 kcal




HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kabak pilavı tarifi, Kabak pilavı nasıl hazırlanır, Kabak pilavı nasıl yapılır, Kabak pilavı yemek tarifi, Kabak pilavı yapılışı