Peynirli brokolili sufle
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Amerikan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Amerikan pirinci 300 gr
Tuz
Tereyağı 40 gr
Un 40 gr
Zengin mantar suyu 600 ml
Küp peynirler (taze gouda) 400 gr
Yumurta 5 adet
Çekilmiş kırmızı biber
Tuz
Rendelenmiş hindistan cevizi
Brokoli 750 gr
Kalıpları yağlamak için margarin
Mantar veya kuzu marulu (garnitür)
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 18 gr
Yağ 23 gr
Karbonhidrat 30 gr
= 1760 Kj
420 kcal
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda pişirin. Un ve tereyağından roux hazırlayın (un ve tereyağı karıştırılıp kızartılır), mantar suyu ilave edin ve hafif ateşte pişirin. Küp peynirleri sosta eritin. Pişen pirinci sosla karıştırın. Yumurtaların sarılarını sosa ilave edin, kırmızı biber, tuz ve hindistan cevizi ilave edin. Pişmiş brokolinin 2/3'ünü ince kıyın ve sosa ilave edin. Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın (çok kuru değil) kalan brokoli çiçekleriyle birlikte kaşıkla sosa ilave edin. Sufle kızarana ve sert olana kadar ısıtılmış fırında yağlanmış kalıplarda 160°C/325°F/Gaz İşareti 3'de pişirin. Dilimlenmiş mantarlar ve kuzu maruluyla servis yapın.
AFIYET OLSUN!