Pirinçli biftek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Amerikan pirinci (haşlanmış) 175 gr
Biftek 2 kg
Havuç 200 gr
Salatalık 1/2 kg
Soya yağı 2 çorba kaşığı
Hardal
Tost ekmeği 1 paket
Ceviz 150 gr
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ

Protein 46 gr
Yağ 30 gr
Karbonhidrat 65 gr
= 2527 Kj
604 kcal




HAZIRLANIŞI

Tavaya yağı döküp kızdırın. Bifteği arkalı önlü tavada kızartın. Salatalık ve havucu rendeleyin. Haşlanmış pirinci de içine ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine bifteği alın. Salatalık, havuç, pirinç karışımını etin üzerine dökün. Hardal sosunu da ekleyip, garnitürün yanında ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

ÖNERİ Bu menüde kullandığınız cevizin yerine başka fıstık ve fındık türlerini de kolayca kullanabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pirinçli biftek tarifi, Pirinçli biftek nasıl hazırlanır, Pirinçli biftek nasıl yapılır, Pirinçli biftek yemek tarifi, Pirinçli biftek yapılışı