Pirinçli mücver
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Amerikan pirinci 200 gr
Kabak 1 kg
Havuç 250 gr
Soğan 200 gr
Yumurta 5 adet
Un 70 gr
Maydanoz 1 demet
Dereotu 1 demet
Soya yağı 5 çorba kaşığı
Karabiber
Tuz
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 7 gr
Yağ 9 gr
Karbonhidrat 33 gr
= 1039 Kj
250 kcal
HAZIRLANIŞI
Pirinci suda haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve soğanı rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Geniş bir kaba yumurta, un, pirinci döküp çırpın. Kabak, havuç, soğan, maydanoz, dereotunu da ekleyin. Tuz ve karabiberini atın. Hepsini karıştırın. Tavaya soya yağını dökün. Malzemeden bir kaşık alıp dökün ve kaşık ile bastırın. Her iki yüzünü tavada kızartın ve servis tabağına alın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Pirinçli mücver tarifi, Pirinçli mücver nasıl hazırlanır, Pirinçli mücver nasıl yapılır, Pirinçli mücver yemek tarifi, Pirinçli mücver yapılışı