Pirinçli portakal salatası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Avusturya Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Amerikan pirinci 500 gr
Portakal (küp doğranmış) 1 kg
Limon suyu 2 adet
Avokado 2 adet
Pudra şekeri 4 çorba kaşığı
Süt 200 ml
Su 400 ml
Tarçın
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 6.3 gr
Yağ 11 gr
Karbonhidrat 64 gr
= 1557 Kj
372 kcal
HAZIRLANIŞI
Pirinci 2 bardak suda haşlayın ve suyunu süzün. Avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Derin bir kabın içinde haşlanmış pirinci, doğranmış portakal ve avokadoyu, 1 adet limonun suyuna karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini pudra şekeri, tarçın ve 1 adet limon kabuğu rendesi ile süsleyip buzdolabında 20 dakika soğumaya bırakın. Tabağın etrafını portakal dilimleri ve çikolata ile süsleyip soğuk servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Pirinçli portakal salatası tarifi, Pirinçli portakal salatası nasıl hazırlanır, Pirinçli portakal salatası nasıl yapılır, Pirinçli portakal salatası yemek tarifi, Pirinçli portakal salatası yapılışı