Pirinçli portakal salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Avusturya Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Amerikan pirinci 500 gr
Portakal (küp doğranmış) 1 kg
Limon suyu 2 adet
Avokado 2 adet
Pudra şekeri 4 çorba kaşığı
Süt 200 ml
Su 400 ml
Tarçın


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ

Protein 6.3 gr
Yağ 11 gr
Karbonhidrat 64 gr
= 1557 Kj
372 kcal




HAZIRLANIŞI

Pirinci 2 bardak suda haşlayın ve suyunu süzün. Avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Derin bir kabın içinde haşlanmış pirinci, doğranmış portakal ve avokadoyu, 1 adet limonun suyuna karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini pudra şekeri, tarçın ve 1 adet limon kabuğu rendesi ile süsleyip buzdolabında 20 dakika soğumaya bırakın. Tabağın etrafını portakal dilimleri ve çikolata ile süsleyip soğuk servis yapın.



AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pirinçli portakal salatası tarifi, Pirinçli portakal salatası nasıl hazırlanır, Pirinçli portakal salatası nasıl yapılır, Pirinçli portakal salatası yemek tarifi, Pirinçli portakal salatası yapılışı