Kırmızı Pancar Turşusu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg kırmızı pancar
2 diş sarmısak
1 su bardağı sirke,
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin, bir kavanoza koyun. Tuzla dövülmüş saımısağa sirke ve su koyup karıştırın. Pancarın üzerine döküp, kavanozu sağa sola çalkalayın, kapağını kapatın. Bir günde turşu hazır olur.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kırmızı Pancar Turşusu tarifi, Kırmızı Pancar Turşusu nasıl hazırlanır, Kırmızı Pancar Turşusu nasıl yapılır, Kırmızı Pancar Turşusu yemek tarifi, Kırmızı Pancar Turşusu yapılışı