Sütlü pirinç köftesi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Amerikan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Amerikan pirinci 300 gr
Un 1 çorba kaşığı
Süt 1 lt
Kıyma 500 gr
Soya yağı 60 ml
Maydanoz 1 demet
Bayat ekmek içi 2 adet
Soğan 150 gr
Ceviz içi (süslemek için) 150 gr
Kimyon
Tuz
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 18 gr
Yağ 25 gr
Karbonhidrat 44 gr
= 2077 Kj
496 kcal
HAZIRLANIŞI
Önce bir tencereye pirinç, süt, un ve tuzu ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Derin bir kasenin içine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, 2 adet ufalanmış bayat ekmek içi, 150 gr rendelenmiş soğan ve kimyonu ekleyip köfte harcı haline gelinceye kadar karıştırın. Bu harçtan misket büyüklüğünde küçük yuvarlak parçalar elde edin. Bir tavada soya yağını kızdırıp köfteleri hafif kızartın. Köfteler piştikten sonra yağını süzdürüp fırın kabına dizin. Üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sütlü karışımı gezdirin ve 15 dakika fırınlayın. Üzerini ceviz içi ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!