Vejeteryan chili
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Meksika Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Yeşil biber 300 gr
Soğan 300 gr
Sarımsak dişi 3-4 adet
Kırmızı chili biber 1
Nebati yağ 2 çorba kaşığı
Konserve domates 1.5 kg
Konserve börülce 500 gr
Konserve pinto fasülye 500 gr
Konserve tatlı mısır 500 gr
Chili tozu 3-4 çorba kaşığı
Kimyon 1 çorba kaşığı
Tuz
Amerikan pirinci 500 gr
Ekşi krema 300 gr
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ
Protein 18 gr
Yağ 12 gr
Karbonhidrat 74 gr
= 2100 Kj
500 kcal
HAZIRLANIŞI
Biberleri ve soğanları doğrayın, sarmısağı ve kırmızı chiliyi kıyın. Ancak yumuşak oluncaya kadar yağda pişirin. Suyuyla beraber domatesi, kurutulmuş bezelyeyi ve tatlı mısırı ilave edin. Chili, kimyon ve tuz ilave edin ve kaynatın. Sos tavasını kapatın ve yumuşak olana kadar orta ısıda pişirin. Tuz ve chili tozu serpin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve chiliyle servis yapın; garnitür olarak ekşi krema ilave edin.
BİLGİ Bu chili, Pinto fasülye yerine herhangi bir konserve beyaz fasülye kullanılarak yapılabilir. Chili fasülye özellikle pratiktir, çünkü baharatlı ve konserve haldedir.
AFIYET OLSUN!