Ev Tarhanası
ZORLUK DERECESİ: 5
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
un
3-4 kg domates
1 kg süzme yoğurt
1 adet mayalı ekmek hamuru
1 demet maydanoz
1/2 kg sivri biber (tatlı ya da acı olabilir)
2 demet taze nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Domates, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın. Buna mayalı ekmek hamuru, yoğurt ve tuzu ilave edip kanştırın. Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin. Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün. Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbaya koyup saklayın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Ev Tarhanası tarifi, Ev Tarhanası nasıl hazırlanır, Ev Tarhanası nasıl yapılır, Ev Tarhanası yemek tarifi, Ev Tarhanası yapılışı