Perdeli pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 Tavuk göğsü
1/2 kg Amerikan Pirinci
ı/2 kg un
250 gr badem
4 kaşık yoğurt
1 tutam tuz
3 yumurta
Karbonat (1 çay kaşığı )
Karabiber
Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Hamur1 paket margarin, 4 kaşık yoğurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldığı kadar un, 1 kaşık karbonat veya kabartma tozunu hamur yapıp, 20 dakika bekletin.

Tavuğu haşlayıp, didikleyin. Pilavı pişirin.(pirince 3 su bardağı su ile, ve 1 çay bardağı sıvı yağda yapın) Pişen pilava tavukları karıştırın. Kabuğu soyulmuş tatlı bademi hafifçe çevirin ve onu da karıştırın. Hamuru ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye hamurun yarısını açıp koyun. Tepsinin yüksek kenarlı ve yuvarlak olmasına dikkat edin. Hamurun içine pilavı koyun ve düzeltin. İkinci parça hamuru da açın ve üzerine hava almayacak şekilde kapatın. Üzerini kalan bademlerle süsleyin. 170°C'de 20 dakika pişirin.


AFİYET OLSUN!
"5. Amerikan Pirinci ile Lezzet'li Pilavlar" yemek yarışması 8.lik ödülü
Özden Zişan Kesmen/ İSTANBUL

Anahtar Kelimeler: Perdeli pilav tarifi, Perdeli pilav nasıl hazırlanır, Perdeli pilav nasıl yapılır, Perdeli pilav yemek tarifi, Perdeli pilav yapılışı