Uskumrulu Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Danimarka Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr Amerikan Pirinci
3 adet uskumru balığı
3 adet muz
3 adet yeşil biber
250 gr margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galete unu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3-4 adet zeytin
Kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

500 gr Amerikan Pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir. Sonra bolca yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı margarinle sade pilav pişirilir, dinlenmeye bırakılır. Uskumruların osta dikenleri çıkarılıp birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kaşık margarinle tavada kızartılır.
3 adet muzu uzunlamasına 2'ye keserek ufak doğranmış yeşil biberlerle birlikte kızartılır. Biberler pilavın içine katıp karıştırılır. Servis tabağının ortasına pilav dağ gibi konur, etrafına balıklar ve muzlar dizilir kuş üzümü yıkanıp zeytin ve kırmızı biber ilave edilerek pilav tabağı süslenir.


AFİYET OLSUN!
"5. Amerikan Pirinci ile Lezzet'li Pilavlar" yemek yarışması 9.luk ödülü
BETÜL CANATA/İSTANBUL

Anahtar Kelimeler: Uskumrulu Pilav tarifi, Uskumrulu Pilav nasıl hazırlanır, Uskumrulu Pilav nasıl yapılır, Uskumrulu Pilav yemek tarifi, Uskumrulu Pilav yapılışı