Fajita pirinç salatası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Amerikan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında)
MARİNE SOS İÇİN
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6 yemek kaşığı Soya yağı
3 baş ince doğranmış sanmsak
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 çay kaşığı kimyon
1-1/2 çay kaşığı soğan tozu
HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Fajita pirinç salatası tarifi, Fajita pirinç salatası nasıl hazırlanır, Fajita pirinç salatası nasıl yapılır, Fajita pirinç salatası yemek tarifi, Fajita pirinç salatası yapılışı