Bursa Helvası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1/2 kg toz şeker
7 çorba kaşığı un
250 gr margarin
3 adet dolmalık fıstık
1 lt süt
HAZIRLANIŞI
Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin . Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Bursa Helvası tarifi, Bursa Helvası nasıl hazırlanır, Bursa Helvası nasıl yapılır, Bursa Helvası yemek tarifi, Bursa Helvası yapılışı