Sos bolonyez

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8 kişilik

250 gr sığır kıyması
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
az karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı salça




HAZIRLANIŞI

Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın. Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin. Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin. Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sos bolonyez tarifi, Sos bolonyez nasıl hazırlanır, Sos bolonyez nasıl yapılır, Sos bolonyez yemek tarifi, Sos bolonyez yapılışı