Kapari sos
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8-10 kişilik
½ su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağ
az tuz
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin. Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Kapari sos tarifi, Kapari sos nasıl hazırlanır, Kapari sos nasıl yapılır, Kapari sos yemek tarifi, Kapari sos yapılışı