Morney soslu florantin yumurta
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kişi için
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı haşlanmış ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
az tuz
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı rende gravyer
3 çorba kaşığı sos morney
Morney sos için
1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede terayağını hafif kızdırıp ıspanağı, tuzu ve biberi ilave edip 3-4 dakika sote edin. Yumurta sahanına koyun. Üzerini 2 parmak suyla kapatabilecek kadar az sirkeli kaynar suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın. Bir kevgirle susuz olarak yumurtayı çıkarıp ıspanağın üzerine koyun. Yumurtanın üzerine sos morney'i koyun ve rendelenmiş peyniri serpin. Fırında üstü kızarıncaya kadar birkaç dakika kızartıp servis yapın.
Morney sos Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin. Beş dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın. İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın.