Jambonlu omlet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kişi için
2-3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
az tuz
2 dilim jambon
2 çorba kaşığı zar gibi doğranmış gravyer peyniri
kıyılmış maydanoz




HAZIRLANIŞI

Jambon'u kibrit gibi doğrayın. Bir tavada 2-3 dakika sote yapın ve yağını süzün. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilave edin. Bir çatalla hafif çırpıp sarı ve beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağını koyun, kızdırın. Jambonu, peyniri, maydanozu ve yumurtayı ekleyip çatalla karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla omleti öne doğru kıvırın. Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru alt üst edip çevirin.

Anahtar Kelimeler: Jambonlu omlet tarifi, Jambonlu omlet nasıl hazırlanır, Jambonlu omlet nasıl yapılır, Jambonlu omlet yemek tarifi, Jambonlu omlet yapılışı