Spagetti Pommodor

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 kişilik
500 gr spageti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç rende gravyer yada kaşar peyniri
7 adet orta boy kabukları soyulmuş ince kıyılmış domates
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 diş sarımsak ince kıyılmış
½ defne yaprağı
az tuz
bir tutam toz şeker




HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerede margarin, soğan ve sarımsağı koyup orta ateşte 2 dakika kavurun. Domates, tuz, şeker ve defneyi ekleyin. Ağır ateşte domateslerin bırakacağı suyu çekinceye kadar pişirin ve ateşten alın. Spagettiyi kaynar tuzlu suda 9 dakika kadar haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine sıcak su dökün. Tencereye tereyağı koyup kızdırın. Spagettiyi ekleyin ve iki çatalla bir kere karıştırın. Domates ve peyniri ilave edin iki çatalla karıştırıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Spagetti Pommodor tarifi, Spagetti Pommodor nasıl hazırlanır, Spagetti Pommodor nasıl yapılır, Spagetti Pommodor yemek tarifi, Spagetti Pommodor yapılışı