Spagetti Peşör
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6 kişilik
500 gr (1 paket) spagetti
12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides
24 adet midye içi temizlenmiş
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
3 diş sarımsak ezilmiş
6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates
1 kahve fincanı rafine yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 defne yaprağı
tuz
bir tutam karabiber
1 çay fincanı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin. 1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün. Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün. Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz. İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin.