Nis salatası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 kişi için
1 kahve fincanı pirinç
2 adet dolmalık biber
1 küçük sivri biber
20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 küçük kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.