Kalkan balığı amandin

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
tuz
bir tutam karabiber
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı rafine yağı
1 avuç kabuklu badem
1 çay fincanı un




HAZIRLANIŞI

Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kalkan balığı amandin tarifi, Kalkan balığı amandin nasıl hazırlanır, Kalkan balığı amandin nasıl yapılır, Kalkan balığı amandin yemek tarifi, Kalkan balığı amandin yapılışı