Sığır bifteği flamand
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 kişi için
8 parça sığır bifteği
2 çorba kaşığı margarin
5 adet piyaz doğranmış iri soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yaprak defne
3 su bardağı su
2 şişe bira
tuz
bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne, bira ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.
Anahtar Kelimeler: Sığır bifteği flamand tarifi, Sığır bifteği flamand nasıl hazırlanır, Sığır bifteği flamand nasıl yapılır, Sığır bifteği flamand yemek tarifi, Sığır bifteği flamand yapılışı