Patates Frit

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 kişilik
1 kg patates
sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup 5 cm uzunluğunda 0.50 cm kalınlığında dikdörtgen biçimde doğrayın. 3 kere yıkayın. Kızgın olmayan ancak sıcak yağa aatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzün ve bir bez üzerine alın. Tam servis edeceğiniz zaman kızgın yağa atıp 1-2 dakika renk alıncaya kadar kızartın, süzdürün, tuzlayın ve servis yapın.

Not Bu şekilde yapıldığında ;
1-az yağ çeker
2-daha iyi kızarır
3-kıtır olur.

Anahtar Kelimeler: Patates Frit tarifi, Patates Frit nasıl hazırlanır, Patates Frit nasıl yapılır, Patates Frit yemek tarifi, Patates Frit yapılışı