Patates şato

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 kişilik
1 kg patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Patateslerin küçüklerini dörde, orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün. Kabuklarını soyun. Köşeli kısımlarını keserek düzeltin. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün. Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun, tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika pişirin. Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin.

Anahtar Kelimeler: Patates şato tarifi, Patates şato nasıl hazırlanır, Patates şato nasıl yapılır, Patates şato yemek tarifi, Patates şato yapılışı