Kestane Sufle

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 4

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg kestane
4 adet yumurta
150 gr çikolata
50 gr şeker
krem şanti
süt




HAZIRLANIŞI

Kestaneleri yarın, kabukları soyuluncaya dek sıcak suda haşlayın. Bir tencerede, süt ve soyulmuş kestaneleri iyice pişinceye dek kaynatın ve blendırdan geçirin. Hazırladığınız kestane püresini hafif ateşte ısıtın ve içine küçük parçalar halinde çikolata ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra teker teker yumurta sarılarını ilave edin. Kar haline getirilen yumurta aklan ve krem şantiyi kestane püresine katın. Bir tabağına döküp, buzdolabında soğumaya bırakın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kestane Sufle tarifi, Kestane Sufle nasıl hazırlanır, Kestane Sufle nasıl yapılır, Kestane Sufle yemek tarifi, Kestane Sufle yapılışı