Balkabağı Tatlısı - I

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 kg bal kabağı
1.5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.5 su bardağı ceviz




HAZIRLANIŞI

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin. Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin. Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun .Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Balkabağı Tatlısı - I tarifi, Balkabağı Tatlısı - I nasıl hazırlanır, Balkabağı Tatlısı - I nasıl yapılır, Balkabağı Tatlısı - I yemek tarifi, Balkabağı Tatlısı - I yapılışı