Patates kavurma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Avusturya Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişi
1 kg patates
350 gr mantar
4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 sap biberiye
100 gr kurutulmuş domates
karabiber
tuz
110 yemek kaşığı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak şekilde haşlayın. Soğumaya bırakın ve sonra kabuklarını soyun, ince dilimleyin. Mantarları ayıklayın ve onları da ince dilimleyin. Biberiye yapraklarını saplarından ayırın. Maydanoz yapraklarını iri kıyın. Sarmısağı soyun, ufak parçalara kesin. Kurutulmuş domatesleri 1 cm büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra patates dilimlerini ara sıra çevirerek kızartın. Sonra mantar, sarmısak parçaları, kurutulmuş domates ve biberiyeyi ilave edin, kısa bir süre kızartın. Karabiber ve tuz ile tatlandıırn. Maydanoz ile karıştırın ve bekletmeden servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Patates kavurma tarifi, Patates kavurma nasıl hazırlanır, Patates kavurma nasıl yapılır, Patates kavurma yemek tarifi, Patates kavurma yapılışı