Yufka Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

yufka
margarin
vanilya
pudra şekeri




HAZIRLANIŞI

Yufkayı sigara şeklinde sıkıca sarın. Elde ettiğiniz uzun şeritten iki-üç parmak ara ile parçalar kesip su dolu bir kaba koyun, bir saat kadar bekletin. Derince bir kapta maıgarini eritin ve sularını süzdüğünüz yufkaları kızgın yağa atıp, pembeleşinceye dek kızartın.Kızaran hamurları vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabağa koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Yufka Tatlısı tarifi, Yufka Tatlısı nasıl hazırlanır, Yufka Tatlısı nasıl yapılır, Yufka Tatlısı yemek tarifi, Yufka Tatlısı yapılışı