Elmalı Tatlı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
200 gr pudra şekeri
5 adet ekşi elma
225 gr margaıin
250 gr un
3 adet yumurta
vanilya
bir çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi
1/ 2 kg toz şeker
çeyrek limon
300 gr su
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın, pudra şekeri, iki yumurta, eritilip soğutulmuş margarin, karbonat ve vanilyayı katıp birlikte yoğrun. On dakika dinlendirildikten sonra yumurta iriliğinde parçalara bölün. Soyup, içlerini çıkarıp ikiye böldüğünüz elmalann her tarafını bu hamurla sıvayıp,kaplayın. Yağladığınız bir tepsiye bombeli kısmı üste gelecek şekilde dizin ve üzerine bir yumurta sansı sürüp, fırına verin Soğuttuğunuz şuruba sıcak kurabiyeleri batınp, çıkartın. Arzu ederseniz üzerine kaymak veya şam fıshğı rendesi koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Elmalı Tatlı tarifi, Elmalı Tatlı nasıl hazırlanır, Elmalı Tatlı nasıl yapılır, Elmalı Tatlı yemek tarifi, Elmalı Tatlı yapılışı