Karnıbahar Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küçük boy karnabahar
1.5 çay bardağı kaşar peyniri
tuz




HAZIRLANIŞI

Karnabaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin, mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnıbaharların üzerine dökün. Fırına verirken üzerine fındık büyüklüğünde 1-2 parça katı yağ koyarak, önceden kızdırılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Raşit Çiftçi' ye teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Karnıbahar Böreği tarifi, Karnıbahar Böreği nasıl hazırlanır, Karnıbahar Böreği nasıl yapılır, Karnıbahar Böreği yemek tarifi, Karnıbahar Böreği yapılışı