Uskumru Ezme
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
150 gr uskumru balığı , füme
3 adet yumurta
100 gr tereyağı
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına getirdiğiniz tereyağına katın. Sürekli karıştırarak, dövülmüş uskumruyu da bu karışıma ilave edin. Kanşımı iyice birbirine yedirdikten sonra kanape ekmeklerine sürüp servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Uskumru Ezme tarifi, Uskumru Ezme nasıl hazırlanır, Uskumru Ezme nasıl yapılır, Uskumru Ezme yemek tarifi, Uskumru Ezme yapılışı