Sardalye Balığı Ezmesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150 sardalye balığı , zeytinyağına yatırılmış
3 adet yumurta
150 gr tereyağ
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sardalye balıklarını blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Balıkların içinde bulunduğu zeytinyağı ince delikli bir süzgeçten geçirin. Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, ezin. Tereyağı tahta bir kaşıkla ezip krema kıvamına getirin, sonra dövülmüş sardalye, ardından yumurta sarısını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın ve süzülmüş zeytinyağından birkaç damla damlatıp hafifçe sulandırın ve ekmeklere sürün.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sardalye Balığı Ezmesi tarifi, Sardalye Balığı Ezmesi nasıl hazırlanır, Sardalye Balığı Ezmesi nasıl yapılır, Sardalye Balığı Ezmesi yemek tarifi, Sardalye Balığı Ezmesi yapılışı