Domates Sosu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 baş soğan
5 adet domates
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı tozşeker
2 kahve kaşığı kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştınrıp, kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktan sonra küp küp doğrayın ve tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık kanştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp, kanştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Domates Sosu tarifi, Domates Sosu nasıl hazırlanır, Domates Sosu nasıl yapılır, Domates Sosu yemek tarifi, Domates Sosu yapılışı