Kayısı Marmelatı -I

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu




HAZIRLANIŞI

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın. Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin. Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın. Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin. Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın. Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kayısı Marmelatı -I tarifi, Kayısı Marmelatı -I nasıl hazırlanır, Kayısı Marmelatı -I nasıl yapılır, Kayısı Marmelatı -I yemek tarifi, Kayısı Marmelatı -I yapılışı