Şeftali Marmelatı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 kg Şeftali
3.5 kg toz şeker




HAZIRLANIŞI

Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Şeftali Marmelatı tarifi, Şeftali Marmelatı nasıl hazırlanır, Şeftali Marmelatı nasıl yapılır, Şeftali Marmelatı yemek tarifi, Şeftali Marmelatı yapılışı