Vişne Şurubu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5 kg toz şeker
1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)




HAZIRLANIŞI

Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Vişne Şurubu tarifi, Vişne Şurubu nasıl hazırlanır, Vişne Şurubu nasıl yapılır, Vişne Şurubu yemek tarifi, Vişne Şurubu yapılışı