Düğün Çorbası -I

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr et
2 adet limon
2 adet yumurta
1 litre et suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Et suyu çıkaracağmız kemiklerin içine 1/4 kg parça eti koyun ve pişirin. Et suyunu süzgeçten geçirip, süzün. Parça eti fındık iriliğinde doğrayın. Başka bir kapta iki yemek kaşığı unla yağı pembeleştirmeden kavurun. Etleri ve suyu katın. Çorba kaynarken limonlu bir terbiye hazırlayıp çorbaya katın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Düğün Çorbası -I tarifi, Düğün Çorbası -I nasıl hazırlanır, Düğün Çorbası -I nasıl yapılır, Düğün Çorbası -I yemek tarifi, Düğün Çorbası -I yapılışı